Definita cuvantului lin
LIN2, linuri, s. n. 1. Vas de lemn, de tablă sau de beton în formă de jgheab, în care se adună și se storc strugurii. 2. Vas de lemn, de tablă sau de beton în care se pune la fermentat materia primă folosită la fabricarea berii, a spirtului etc.; vas, cadă de doage unde se pun la fermentat prunele din care se face țuică. – Din ngr. linós.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lin
CHAIN [tʃein], Sir Ernst Boris (1906-1979), biochimist englez. A elucidat structura chimică a penicilinei și a experimentat, împreună cu Florey, acțiunea ei asupra diferitelor boli infecțioase. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1945), împreună cu A. Fleming și H.W. Florey. Vezi definitia »
NEFELÍN s.n. Alumosilicat natural de sodiu. [< germ. Nephelin]. Vezi definitia »
PELERÍN s. m. cel care merge în pelerinaj; peregrin. (< fr. pèlerin) Vezi definitia »
PERICLÍN, periclinuri, s. n. 1. (Bot.) Totalitatea frunzelor sau bracteelor care formează involucrul florilor din familia compozeelor. 2. (Geol.) Zonă de apropiere și de unire a formațiunilor geologice de pe cele două flancuri ale cutelor. – Din fr. péricline. Vezi definitia »
lin (-nuri), s. n. – Teasc, călcătoare. Ngr. ληνός (Tiktin; Conev 38; Candrea; Gáldi 206), cf. bg. lin. Der. directă din gr. (Roesler 571; Diculescu, Elementele, 460) nu este posibilă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z