Definita cuvantului linariță
LINÁRIȚĂ, linarițe, s. f. Plantă erbacee cu frunze asemănătoare cu cele de in, cu flori galbene și cu fructe în formă de capsule, conținând semințe aripate; inișor-de-alior (Linaria vulgaris). [Var.: linăríță s. f.] – Cf. Linaria (numele științific al plantei).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu linariță
ENTEROHEPATÍTĂ s.f. Inflamație necrotică a cecumului și a ficatului, care se observă mai ales la curcile tinere. [< fr. entérohépatite] Vezi definitia »
APOFIZÍTĂ s. f. osteită limitată la o apofiză (1). (< fr. apophysite) Vezi definitia »
fecioríță, fecioríțe, s.f. (reg.) 1. fată mică; fetiță, feciorea. 2. (înv.) fecioară. Vezi definitia »
INTERFÁȚĂ s. f. 1. suprafață de separare a porțiunilor care reprezintă faze diferite dintr-un sistem fizico-chimic. 2. (inform.) frontieră convențională între două sisteme sau unități, care permite schimburi de informații după anumite reguli. 3. (electron.) dispozitiv care convertește semnalele electronice astfel încât două aparate sau sisteme să poată comunica între ele. (< engl., fr. interface) Vezi definitia »
GRAMÁTICĂ, gramatici, s. f. Ansamblu de reguli cu privire la modificarea formelor cuvintelor și la îmbinarea lor în propoziții; ramură a lingvisticii care se ocupă cu studiul structurii gramaticale a unei limbi sau, p. ext., cu studiul tuturor elementelor constitutive ale unei limbi. ♦ Manual care studiază aceste elemente. – Din lat. grammatica. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z