Definita cuvantului acordor
ACORDÓR2 s. n. unealtă pentru acordarea instrumentelor muzicale. (< fr. accordoir)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu acordor
DEMAGNETIZÓR, demagnetizoare, s. n. Dispozitiv electromagnetic folosit pentru demagnetizare. – Din fr. démagnétiseur. Vezi definitia »
BOȚIȘÓR, boțișoare, s. n. Diminutiv al lui boț1.Boț + suf. -ișor. Vezi definitia »
căciór (căcioáră), adj.1. (Oaie) cu pete albe în jurul ochilor. – 2. Pătat, stropit. – Absurd, extravagant. Origine necunoscută. Este foarte probabil legat direct de căciulă, ceea ce se explică prin ideea de cap acoperit, care sugerează amplasarea petelor albe. Sensul 3 se datorează particularităților animalelor de acest fel, cf. breaz. După Cihac, II, 36, provine din mag. kacer „cochet, prost”; Scriban semnalează o asemănare, pur întâmplătoare, cu rut. kačur „rață”. – Der. căciorie, s. f. (extravaganță, unicitate); căciori, vb. (a păta; a umple de noroi). Vezi definitia »
BAJOR [bɔior], Andor (1927-1991), scriitor și publicist maghiar din România. Nuvele și schițe lirice și satirice („Șefule, trece-le pe nota de plată”), povestiri pentru copii („Avatarurile șoricelului”). Vezi definitia »
ROTÓR, rotoare, s. n. Parte a unei mașini (motor sau generator de energie) care se rotește, în timpul funcționării, în jurul axei arborelui pe care este montată și care folosește pentru reluarea și transmiterea unui cuplu motor. – Din fr. rotor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z