Definita cuvantului acuza
ACUZÁ vb. tr. 1. a învinui, a învinovăți; a incrimina. ◊ (jur.) a imputa cuiva un delict, o crimă. 2. a arăta, a vădi, a dovedi; a manifesta. (< fr. accusare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu acuza
cauza neintelegerii sau a dusmaniei dintre mai multe persoane Vezi definitia »
TEMBELIZÁ, tembelizez, vb. I. Tranz. și refl. (Fam.) A (se) face nepăsător, indolent. – Tembel + suf. -iza. Vezi definitia »
GALVANIZÁ vb. tr. 1. a acoperi cu un strat de zinc o piesă metalică (de oțel) pentru a mări rezistența la coroziune. 2. a excita în mod artificial un țesut, un organ cu ajutorul curentului galvanic, în scopuri terapeutice sau experimentale. 3. (fig.) a însufleți. (< fr. galvaniser) Vezi definitia »
CAPITALIZÁ, capitalizez, vb. I. Tranz. A transforma ceva în capital1; a acumula capital1 ♦ (Impr.) A aduna bani, a strânge avere. – Din fr. capitaliser. Vezi definitia »
IMPUTRESCIBILIZÁ, imputrescibilizez, vb. I. Tranz. A trata materiale textile cu substanțe de protecție împotriva microorganismelor care pot produce degradări biochimice atât fibrelor textile naturale, cât și celor artificiale. – Imputrescibil + suf. -iza. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z