Definita cuvantului adamism
ADAMÍSM s. n. 1. doctrină a unor eretici din primele secole ale creștinismului, care apăreau goi în adunări. 2. orientare în cadrul akmeismului, care manifesta preferința pentru elementul biologic primitiv. (< fr. adamisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu adamism
PUNKISM s. n. mișcare contestatară a tineretului din Vest, manifestată prin îmbrăcăminte și machiaj extravagante. (< punk + -ism) Vezi definitia »
INDEPENDENTÍSM s.n. (rar) Mișcare a minorităților naționale pentru a forma un stat independent sau o regiune autonomă într-un stat multinațional, separatism. – din fr. independentisme. Vezi definitia »
DEONTOLOGÍSM s.n. (În doctrinele moraliștilor englezi) Principiul acțiunii conforme datoriei și nu urmărind utilul sau binele. [După engl. deontology]. Vezi definitia »
ORLEANÍSM s. n. atitudine, mișcare a orleaniștilor. (< fr. orléanisme) Vezi definitia »
PRERAFAELITÍSM s. n. curent afirmat deopotrivă în pictură și în poezie, în Anglia, la mijlocul sec. XIX, ca o reacție împotriva academismului, care, considerând operele predecesorilor lui Rafael ca apogeu al picturii, milita pentru o întoarcere la puritatea artei acestora. (< engl. preraphaelitism, după fr. préraphaélisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z