Definita cuvantului afroamericanistică
AFROAMERICANÍSTICĂ s. f. disciplină care studiază civilizația și cultura americană, de influențe etnice africane. (< afro1- + americanistică)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu afroamericanistică
LIMUZÍNĂ, limuzine, s. f. Automobil de lux, închis, nedecapotabil, pentru patru până la șase persoane. – Din fr. limousine. Vezi definitia »
OMFALÍTĂ s.f. (Med.) Inflamație a regiunii ombilicale. [< fr. omphalite]. Vezi definitia »
TOPÍLĂ, topile, s. f. 1. Loc îngrădit în albia unui râu sau într-o apă stătătoare unde se pun la topit cânepa sau alte plante textile; bazin de topire a plantelor textile, săpat în câmp și legat printr-un canal de o apă curgătoare sau de un lac. 2. Topitoare, v. topitor (2). – Din bg., scr. topilo. Vezi definitia »
BUȘILĂ, Constantin (1877-1949), inginer electrotehnician român. Prof. univ. la București. A colaborat la construirea portului Constanța. A proiectat și construit mai multe centrale electrice în Constanța, Pitești, Piatra Neamț, Ploiești. În 1916 a înființat Institutul Român de Energie prin care a stimulat cercetarea în domeniu. Vezi definitia »
PRÓZĂ s.f. 1. Scriere, vorbire care nu este supusă regulilor de versificație, care nu este redată în versuri; scriere în limbaj obișnuit. ◊ Proză poetică = proză ritmată și rimată. 2. (Fig.) Scriere lipsită de elemente artistice; banalitate; vulgaritate. [< fr. prose, it., lat. prosa]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z