Definita cuvantului amnicol
AMNÍCOL, -Ă adj. care crește pe lângă râuri. (< lat. amnicolus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu amnicol
PROTARGÓL s. n. preparat medicamentos din azotat de argint și o soluție alcalină de proteine, pulbere fină, galben-brună, solubilă în apă, folosită ca antiseptic. (< fr. protargol) Vezi definitia »
BEMÓL, bemoli, s. m. Semn convențional (asemănător cu literatura „b”) pus înaintea unei note muzicale sau la începutul unui portativ, spre a arăta că nota sau șirul de note trebuie coborâte cu un semiton. – Fr. bémol (it. bemolle). Vezi definitia »
PERICOL, pericole, s.n. Situație, întâmplare care pune sau poate pune in primejdie existența, integritatea cuiva sau a ceva; primejdie, amenințare. (Rar) Risc. – Din lat. periculum, it. pericolo. Vezi definitia »
CREZÓL, crezoli, s. m. Numele mai multor substanțe extrase din gudroanele de cărbune și de lemn, folosite la prepararea bachelitei sau ca antiseptic. – Din fr. crésol. Vezi definitia »
NICÓL s.m. (Fiz.) Dispozitiv optic pentru polarizarea luminii, format din două prisme de spat de Islanda lipite. [< fr. nicol, cf. W. Nicol – fizician englez]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z