Definita cuvantului litigantă
LITIGÁNTĂ, litigante, adj. (În sintagma) Parte litigantă = fiecare dintre părțile care se află în litigiu, în fața unui organ de jurisdicție. – Din fr. litigant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu litigantă
MARINÁTĂ s. f. 1. mâncare (de pește) preparată cu un sos condimentat. 2. zeamă condimentată în care se pune carnea (de vânat) la frăgezit. (< it. marinato) Vezi definitia »
crúmpănă (-pene), s. f. – Cartof. – Var. crumpen(ă), crumpir(ă), crump(à), etc. Germ. Grundbirne (Borcea 184; REW 3892; cf. Byck-Graur 28), prin intermediul săs. Krumpirn în Trans., din sb., slov. krumpir în Banat și Olt. Vezi definitia »
FRÚNZĂ, frunze, s. f. 1. Organ principal al plantei, care îi servește la respirație, la transpirație și la asimilație, format, de obicei, dintr-o foaie verde (limb) prinsă de tulpină printr-o codiță (pețiol). ◊ Loc. adv. Ca frunza și ca iarba = numeros. ◊ Expr. A tăia frunză la câini = a nu avea nici o ocupație serioasă, a pierde vremea fără treabă; a trândăvi. 2. Compus: frunză-de-potcă = plantă erbacee cu frunze de un verde strălucitor și cu flori verzui (Chenopodium murale). 2. (În sintagma) Frunze de ferigă = boală a tomatelor, provocată de un virus și manifestată prin îngustarea foliolelor, care devin aproape filiforme, luând înfățișarea frunzelor de ferigă. – Lat. frondia (< frons, -ndis). Vezi definitia »
ȘOFERÍȚĂ s.f. Femeie conducător de automobil. [< șofer + -iță]. Vezi definitia »
PEISAGÍSTICĂ s.f. Ramură a picturii privind genul peisajului. [< peisagiu + -istică]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z