Definita cuvantului analiza
ANALIZÁ vb. tr. 1. a cerceta un lucru, un fenomen etc. descompunându-l în elementele lui componente. ◊ a identifica compoziția unei substanțe. 2. a examina cu atenție în vederea unor concluzii documentate. ◊ a examina un text (gramatical, literar, stilistic etc.). (< fr. analyser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu analiza
TERITORIALIZÁ vb. refl. a se stabili pe un anumit teritoriu. (< engl. territorialize) Vezi definitia »
ROMANIZÁ, romanizez, vb. I. Tranz. A imprima sau a impune (unei țări, unei populații) caracterul romanității, a face (să fie) roman2, a introduce civilizația romană2. ♦ Refl. A deveni roman2 sau romanic. – Din fr. romaniser. Vezi definitia »
PROBLEMATIZÁ vb. intr. 1. a face din orice lucru o problemă; a complica inutil lucrurile. 2. a crea, a formula probleme. ◊ a sistematiza pe probleme. (< problemat/ic/ + -iza) Vezi definitia »
ITALIENIZÁ vb. I. tr. A da cuvintelor o formă italienească. ♦ A imita (în stil, în limbă) pe italieni. [Pron. -li-e-. / < it. italianeggiare, fr. italianiser]. Vezi definitia »
PERIPATETIZÁ vb. intr. a discuta probleme de filozofie, de știință plimbându-se, după obiceiul lui Aristotel. (< peripatet/ic/ + -iza) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z