Definita cuvantului lizimetru
LIZIMÉTRU, lizimetre, s. n. Instalație specială cu ajutorul căreia se colectează și se măsoară cantitatea de apă infiltrată într-un anumit volum de sol în vederea studierii capacității de înmagazinare a apei pe diferite tipuri de sol. – Din fr. lysimètre.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu lizimetru
DEMONOLÁTRU adj., s. m. (adorator) al demonilor. (< fr. démolâtre) Vezi definitia »
DEPRESIOMÉTRU, depresiometre, s. n. Manometru cu care se măsoară depresiunea din lucrările miniere subterane. [Pr.: -si-o-] – Din fr. dépressiomètre. Vezi definitia »
VACUUMMÉTRU, vacuummetre, s. n. Manometru folosit la măsurarea presiunilor foarte joase, a gradului de vid. [Pr.: -cu-um-] – Din germ. Vakuummeter. Vezi definitia »
MEÁNDRU, meandre, s. n. 1. Buclă accentuată a unei ape curgătoare, mai ales în regiunile de șes. ♦ P. anal. Sinuozitate, cotitură (a unui drum). 2. Motiv ornamental (sculptat sau pictat) format din linii frânte sau curbe, sugerând stilizarea unor valuri de apă. [Pr.: me-an-] – Din fr. méandre. Vezi definitia »
INCASTRU, incastre, s.n. Nume dat găurilor de incastrare a două corpuri solide (tehn.) (vezi MONOVERB CU INCASTRU , definiție dată de Laura Gellner in 13 Jun 2005, în DEX.) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z