Definita cuvantului animozitate
ANIMOZITÁTE s. f. dușmănie, ostilitate, ură; repulsie. (< fr. animosité, lat. animositas)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu animozitate
STRÂMBĂTÁTE, strâmbătăți, s. f. (Înv. și pop.) Nedreptate; p. ext. neadevăr, minciună. – Strâmb + suf. -ătate. Vezi definitia »
OMOGENITÁTE s.f. Însușirea de a fi omogen. ♦ Însușire a unui obiect, a unui grup, a unui sistem fizico-chimic de a avea aceleași proprietăți în toate punctele sale. ♦ (Mat.) Însușire a unei funcții de a fi omogenă. ♦ Însușire a unei formule, a unei relații etc. de a avea aceleași dimensiuni în toți membrii săi. [Var. omogeneitate s.f. / cf. fr. homogénéité]. Vezi definitia »
CONSPIRATIVITÁTE s.f. Caracter conspirativ. [Et. incertă]. Vezi definitia »
BRANHIÁTE s.f.pl. (Zool.) Subclasă de moluște gastropode prevăzute cu branhii; (la sg.) animal din această subclasă. [Sg. branhiată. / pron. -hi-a-. / cf. fr. branchiés]. Vezi definitia »
străbáte (-t, ătút), vb.1. A parcurge. – 2. A traversa, a trece dintr-o parte în cealaltă. – 3. A pătrunde, a intra, a ajunge la. – Mr. străbat(ire). De la bate cu pref. stră-. Der. directă de la un lat. *extrabattĕre (Pascu, I, 50) este improbabilă. – Der. străbătător, adj. (pătrunzător; deștept). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z