Definita cuvantului copaier
COPAIÉR, copaieri, s. m. Arbore înalt cu lemnul roșu, care crește în America de Sud (Copaifera officinalis). [Pr.: -pa-ier] – Din fr. kopaïer, copayer.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu copaier
SER, seruri, s. n. Partea lichidă a sângelui. ♦ Lichid extras din sânge sau preparat pe cale artificială care conține un anumit anticorp sau o secreție glandulară și este folosit în scopuri terapeutice. ◊ Ser sangvin = plasmă sangvină din care s-a extras fibrinogenul. Ser imun = ser sangvin provenit de la un animal vaccinat care, introdus în organism, conferă o imunitate pasivă. Ser fiziologic = soluție salină foarte diluată, apropiată de compoziția serului sangvin, folosită pentru a înlocui pierderile mari de lichide sau de sânge în diferite boli, pentru dizolvarea unor antibiotice etc. – Din fr. sérum, lat. serum. Vezi definitia »
BIKANER, oraș în NV Indiei (Rajasthan), în deșertul Thar, la V de Delhi; 287,7 mii loc. (1981, cu suburbiile). Nod de c. f. Ind. chim. Covoare și artizanat. În apropiere, expl. de azbest, gips și fosfați. Cetate, temple și palate. Fundat în 1485. Vezi definitia »
róller (angl.) [pron. rólăr] s. m., pl. rólleri Vezi definitia »
SÍNTER s.n. Concrețiune. [< germ. Sinter]. Vezi definitia »
TRÉGHER, tregheri, s. m. (Reg.) Hamal. – Din germ. Träger. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z