Definita cuvantului aplanetism
APLANETÍSM s. n. proprietate a unui sistem optic de a da o imagine plană, perpendiculară pe axa sa, pentru un obiect de asemenea plan, perpendicular pe această axă. (< fr. aplanétisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aplanetism
ANTITRINITARÍSM s. n. Doctrină eretică, în biserica veche, care nega dogma creștină trinitară. – Fr. antitrinitairisme. Vezi definitia »
FEMINÍSM1 s. n. mișcare socială care urmărește dobândirea egalității în drepturi a femeilor cu bărbații. (< fr. féminisme, rus. feminizm) Vezi definitia »
METAFORÍSM, metaforisme, s. n. (Rar) Mod de exprimare în care se folosesc frecvent metaforele. – Din metaforă + suf. -ism. Vezi definitia »
HORMÍSM s.n. Curent neștiințific în psihologie, care atribuie impulsurilor instinctuale un rol hotărâtor în activitatea psihică și în conduita oamenilor. [Cf. gr. horme – impuls]. Vezi definitia »
PROBABILÍSM s.n. 1. Doctrină filozofică potrivit căreia nu există propoziții certe, orice enunț având numai un oarecare grad de probabilitate (mai mult sau mai puțin probabil, plauzibil sau verosimil), neputându-se stabili cu certitudine în ce măsură este adevărat sau nu. 2. Sistem catolic de teologie morală potrivit căruia, atunci când există un conflict între o normă și liberatate, o acțiune contra normei este permisă dacă are consensul unei persoane prudente. V. probabiliorism. [< fr. probabilisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z