Definita cuvantului arhonte
ARHÓNTE s. m. 1. (în Atena antică) înalt magistrat din conducerea republicii. 2. titlu dat unor mari ofițeri la curtea Constantinopolului. (< fr. archonte, lat. archon, -tis, gr. arkhon, -tos)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu arhonte
VILOZITÁTE s. f. (anat.) suprafață păroasă; perii care acoperă o astfel de suprafață. ◊ excrescență, încrețitură măruntă pe suprafața anumitor organe sau părți ale corpului. (< fr. villosité) Vezi definitia »
TERMOELECTRICITÁTE s.f. Ramură a fizicii care studiază relațiile dintre fenomenele electrice și cele termice. [Pron. -mo-e-. / cf. fr. thermo-électricité]. Vezi definitia »
abáte (abătút, abătút), vb.1. A doborî la pămînt, a dărîma, a da jos. – 2. A devia, a îndepărta. – 3. A schimba drumul. – 4. (Refl.) A se opri. – 5. A se grăbi, a face tot ce este cu putință. – 6. A trece cuiva ceva prin minte, a i se năzări (cu pron. în dat.). – Mr. abat, istr. abotu < Lat. abbattĕre (cuvînt probabil tîrziu, care apare doar în Legea Salică), sau mai curînd formație internă a rom., plecînd de la a bate (Pușcariu 2; REW 11). DAR explică sensul 1 ca galicism și pe celelalte ca împrumut din sl. biti „a bate” și „a ciocăni”. Ambele opinii par discutabile, căci biti nu este suficient pentru a explica toate sensurile rom. care, pe de altă parte, s-ar putea explica foarte bine plecîndu-se de la cuvintele romanice (cf. Gamillscheg, abat). – Der. abătător, adj. (muncitor); abatere, s. f. (deviere, anomalie); abătut, adj. (deviat, deprimat, melancolic). – Din rom. provine sb. abati „a devia”. Vezi definitia »
IMPRACTICABILITÁTE s. f. caracterul a ceea ce este impracticabil. (după fr. impraticabilité) Vezi definitia »
PUTRESCIBILITÁTE s.f. Caracterul, natura a ceea ce este putrescibil. [Cf. fr. putrescibilité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z