Definita cuvantului coproducție
COPRODÚCȚIE, coproducții, s. f. Producție cinematografică, film realizat prin colaborarea unor studiouri cinematografice din două sau mai multe țări. – Din fr. coproduction.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu coproducție
MARTIROLOGÍE s. f. istoria martirilor; martirologiu. (< fr. martyrologie) Vezi definitia »
PRERÍE s.f. Întindere mare de pășuni în America de Nord, acoperită cu ierburi înalte și subarbuști. [Pron. -ri-e, gen. -iei, var. preerie s.f. / < fr., engl. prairie]. Vezi definitia »
TEORÍE s. f. 1. ansamblu de ipoteze, legi și concepte organizate într-un sistem logic care descriu și explică un domeniu al realității obiective sau al conștiinței sociale. 2. ansamblu de principii care servesc ca îndrumător în practică. ♦ ă literaturii = ramură a științei literaturii care studiază trăsăturile generale ale creației literare, definește genurile și speciile, curentele și metodele artistice, elementele și particularitățile stilului, noțiunile de versificație etc. ◊ lecție de instruire militară. 3. cunoaștere speculativă, ideală, independentă de aplicații. (< fr. théorie, lat., gr. theoria, germ. Theorie) Vezi definitia »
MENSTRUÁȚIE, menstruații, s. f. Hemoragie fiziologică din mucoasa uterină, care apare la femeia adultă în mod regulat și periodic, începând din epoca pubertății, cu întreruperi temporare în perioadele de sarcină și de alăptare, și până la menopauză, când dispare definitiv; soroc, regulă, period. [Pr.: -stru-a-] – Din fr. menstruation. Vezi definitia »
TIMPANOTOMÍE, timpanotomii, s. f. (Med.) Paracenteză a timpanului. – Din fr. tympanotomie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z