Definita cuvantului asana
ASANÁ vb. tr. 1. a înlătura surplusul de apă de pe o suprafață de teren prin lucrări hidrotehnice; (p. ext.) a curăța, a face salubru. 2. (med.) a elimina un focar de infecție. 3. (fig.) a îmbunătăți, a redresa; a însănătoși. ◊ (ec.) a stabiliza (moneda). (după fr. assainir, lat. sanare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu asana
Vitamina K cu rol in coagularea sangelui. Se foloseste in combaterea diferitelor hemoragii (ex. hemoragii interne). Excesul de vitamina k poate duce la distrugerea globulelor rosii. Vezi definitia »
persoana de neincredere, superficiala Vezi definitia »
AGLUTINÁ, aglutinez, vb. I. Refl. (Despre particulele unor materiale) A se lipi unele de altele prin adeziune. ♦ (Despre bacterii, hematii etc.) A se lipi și a se precipita sub acțiunea unor substanțe. ♦ (Despre elemente ale vorbirii) A se lipi unul de altul formând un singur cuvânt. – Din fr. agglutiner, lat. agglutinans, -ntis. Vezi definitia »
CĂINÁ, căinez, vb. I. Refl. A se tângui, a se văita, a se plânge. ♦ Tranz. A compătimi, a deplânge. [Var.: căiní vb. IV] – Din sl. kajanŭ (part. lui kajati sen). Vezi definitia »
TĂCIUNÁ, tăciunez, vb. I. 1. Tranz. A arde ceva până când se face tăciune (1). 2. Refl. (Despre unele cereale) A fi atacat de tăciune (2). – Din tăciune. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z