Definita cuvantului asomator
ASOMATÓR2 s. m. 1. cel care execută operația de asomare (într-un abator). 2. (fig.) ucigaș; bătăuș. (după fr. assomeur)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu asomator
BAJOR [bɔior], Andor (1927-1991), scriitor și publicist maghiar din România. Nuvele și schițe lirice și satirice („Șefule, trece-le pe nota de plată”), povestiri pentru copii („Avatarurile șoricelului”). Vezi definitia »
HIDROMETEÓR s. m. meteor apos produs prin condensarea sau înghețarea vaporilor de apă din atmosferă. (< fr. hydrométéore, germ. Hydrometeor) Vezi definitia »
SEPARATÓR, -OÁRE, separatori, -oare, adj., s. n. I. Adj. Care are calitatea de a separa. II. S. n. 1. Dispozitiv, aparat sau mașină care servește la curățarea unei substanțe de altele sau la separarea unuia sau mai multor componenți dintr-un amestec. Separator de țiței.Separator de lapte = aparat centrifugal folosit pentru separarea smântânii din lapte. 2. Aparat electric folosit pentru conectarea și deconectarea vizibilă a unui circuit electric, manevrabil numai dacă circuitul este întrerupt. – Din fr. séparateur, lat. separator. Vezi definitia »
SCINTILATÓR s. m. substanță în masa căreia se produc scintilații sub acțiunea razelor radioactive. (< fr. scintillateur) Vezi definitia »
ILUSTRATÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care ilustrează o carte, un text; desenator. [Cf. fr. illustrateur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z