Definita cuvantului bancă
BÁNCĂ1 s. f. 1. instituție financiară care efectuează operații de plată și de credit. ♦ ~ de emisiune = instituție care are dreptul să emită bancnote; bilet de ~ = bancnotă. 2. ~ de date (sau de informații) = instituție specializată în stocarea și furnizarea de informații prelucrate cu ordinatorul; ~ de organe = serviciu într-un spital care conservă organe anatomice în vederea utilizării lor pentru transplant. (< it. banca, fr. banque)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bancă
LEGUMÍNĂ s. f. globulină din semințele leguminoaselor. (< fr. légumine) Vezi definitia »
LIMÁNDĂ s. f. 1. gen de pești plați din Oc. Atlantic. 2. (arheol.; în cultura acheuleană) piesă cu două fețe, plată și foarte prelungă. (< fr. limande) Vezi definitia »
CHÍVĂRĂ, chivere, s. f. Acoperământ de cap în formă de chipiu înalt, folosit în trecut de ostașii unor unități militare. ♦ Acoperământ de cap în formă triunghiulară, confecționat sumar din hârtie și folosit pentru a feri capul de soare, în jocul copiilor de-a soldații; coif. [Var.: chíveră s. f.] – Din rus. kiver. Vezi definitia »
CIOPÁTĂ, ciopăți, s. f. (Reg.) Bucată de carne tăiată din trupul unui om sau al unui animal. V. ciozvârtă. – Din magh. csapat „grămadă, ceată”. Vezi definitia »
MARGARÍNĂ s.f. Produs alimentar preparat prin emulsionarea unor grăsimi vegetale sau animale cu zer sau cu lapte smântânit. [< fr. margarine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z