Definita cuvantului bandaj
BANDÁJ s. n. 1. fașă cu care se leagă o rană, o parte bolnavă a corpului; (p. ext.) pansament. ◊ aparat special pentru a susține o hernie. ◊ fașă cu care boxerii își înfășoară pumnii pe sub mănuși. 2. cerc metalic sau de cauciuc care se montează pe janta unei roți de vehicul. 3. sistem de inele din sârmă cu care se consolidează înfășurările rotoarelor mașinilor electrice. (< fr. bandage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu bandaj
ZEROTÁJ, zerotáje, s.n. Determinarea punctului zero al termometrelor, precum și verificarea ulterioară a acestora. (din fr. zérotage) [morf. DOOM] Vezi definitia »
DECADRÁJ, decadraje, s. n. Defect survenit la proiecția unui film, care constă în apariția pe ecran a două imagini vecine despărțite printr-o dungă neagră. – Din fr. décadrage. Vezi definitia »
PAPOTÁJ s. n. (fam.) trăncăneală, flecăreală, vorbărie, vorbe de clacă. (< fr. papotage) Vezi definitia »
TARTRÁJ s. n. adăugare de acid tartric în mustul de struguri pentru a-i mări aciditatea. (< fr. tartrage) Vezi definitia »
PICLÁJ, piclaje, s. n. Operație de tratare a pieilor cu o soluție acidă (și cu clorură de sodiu) înainte de tăbăcire; piclare. – Din fr. picklage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z