Definita cuvantului semnic
SÉMNIC, sémnice, s. n. (Var.) Zemnic. (din bg. zimnik < sl. ziminŭ = de iarnă)

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu semnic
șturlubátic v. sturlubátic Vezi definitia »
IDEOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la ideografie; scris cu ideograme. [< fr. idéographique]. Vezi definitia »
ACÉTIC, -Ă, acetici, -ce, adj. (În expr.) Acid acetic = acid organic produs sintetic sau prin oxidarea alcoolului etilic și care dă oțetului gustul acru. Fermentație acetică = fermentație care dă naștere oțetului. Aldehidă acetică = lichid incolor cu miros înțepător, folosit în industria chimică de sinteză. – Fr. acétique. Vezi definitia »
ELECTROTÉHNIC, -Ă, electrotehnici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a științei care studiază fenomenele electrice și magnetice din punctul de vedere al aplicăriilor în tehnică. ♦ Ramură a tehnicii care se ocupă cu aplicațiile fenomenelor electrice și magnetice, precum și cu proiectarea, construcția și exploatarea utilajului respectiv. 2. Adj. Care aparține electrotehnicii (1), privitor la aplicarea tehnică a fenomenelor electrice și magnetice. – Din fr. électrotechnique. Vezi definitia »
GEOBOTÁNIC, -Ă, geobotanici, -ce, s. f., adj. 1. S. f. Ramură a botanicii care se ocupă cu studiul răspândirii și evoluției plantelor pe suprafața globului terestru. ♦ Disciplină care studiază învelișul vegetal din punctul de vedere al componenței și al legilor care acționează în botanică. 2. Adj. Referitor la geobotanică, de geobotanică. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géobotanique. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z