Definita cuvantului ua
-UÁ suf. „A dota”, „a face”, „a produce (ceva)”. (din fr. -uer, cf. lat. -uare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ua
a lua (cuiva) maul expr. (pop.) 1. a ameți, a face (pe cineva) să-și piardă cunoștința (în urma unei lovituri). 2. a pune (pe cineva) în situația să nu mai poată spune nimic. 3. (rar) a ucide, a omorî. Vezi definitia »
EVACUÁ, evacuez, vb. I. Tranz. 1. A lăsa liber, a goli, a părăsi în masă un imobil, o localitate, o regiune etc.; a elibera (4). 2. A lua măsuri de îndepărtare, a scoate în chip organizat, dintr-un loc și a duce în altul oameni, bunuri etc. ♦ A scoate dintr-o zonă periculoasă populația, animalele, bunurile spre a preveni distrugerea lor. 3. A elimina gazele nefolositoare din cilindrul unui motor cu ardere internă. ♦ A elimina reziduurile rezultate dintr-un proces tehnologic. 4. A elimina fecalele din intestine. [Pr.: -cu-a] – Din fr. évacuer, lat. evacuare. Vezi definitia »
AVARUA, oraș în ins. Rarotonga (Arh. Cook din Oc. Pacific); centru ad-tiv al terit. Cook; 11 mii loc. (1983). Vezi definitia »
ATENUÁ vb. I. tr. A micșora, a slăbi, a modera, a ușura (puterea, intensitatea unui fenomen, a unui fapt etc.). [Pron. -nu-a. / < fr. atténuer, lat., it. attenuare]. Vezi definitia »
CONFLUÁ vb. I. intr. (Rar; despre cursuri de apă) A se întâlni, a se împreuna, a se vărsa (unul într-altul). [Pron. -flu-a. / < fr. confluer]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z