Definita cuvantului zărăsti
ZĂRĂSTÍ, zărăstésc, vb. IV. (Banat, Trans.) 2. Intranz. A dispărea, a ieși din câmpul vizual. (cf. sb. zarastati, bg. zarastvam = a se acoperi cu ceva)

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu zărăsti
CLĂTÍ, clătesc, vb. IV. I. Tranz. A curăța rufe, vase etc., spălându-le ușor cu apă, a limpezi într-o ultimă apă curată; a clătări. ♦ Refl. A se spăla ușor pe mâini, în gură etc. II. (Inv. și pop.) 1. Tranz. A clătina(1). ♦ (Refl.) (Despre apă, valuri) A se pune în mișcare; a se izbi (de un obstacol). 2. Tranz. și refl. A (se) zgudui, a (se) cutremura; a (se) zdruncina. 3. Tranz. și refl. A (se) clătina. (3). ◊ Expr. A nu (se) clăti un fir de păr din capul cuiva = a nu (se) primejdui cu nimic viața cuiva. – Din sl. klatiti. Vezi definitia »
STRATI-/STRATO- elem. „strat, pătură, sediment”, „stratosferă”. (< fr. strati-, strato-, cf. lat. stratum) Vezi definitia »
ALIMPEȘTI, com. în jud. Gorj pe Olteț; 2.325 loc. (1991). Vezi definitia »
CONVERTÍ, convertesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A adera sau a determina pe cineva să adere la o anumită convingere (religioasă) 2. Tranz. A schimba bancnota în aur sau devize. – Din fr. convertir, lat. convertere. Vezi definitia »
ZĂRĂSTÍ, zărăstésc, vb. IV. (Banat, Trans.) 2. Intranz. A dispărea, a ieși din câmpul vizual. (cf. sb. zarastati, bg. zarastvam = a se acoperi cu ceva) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z