Definita cuvantului brulot
BRULÓT s. n. 1. (ant.) mașină de război cu care se lansau torțe aprinse. 2. vechi vas de război cu materiale inflamabile aprinse, împinse către corăbiile dușmane. (< fr. brûlot)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu brulot
PASSING-SHOT PÁSING-ȘOT/ s. n. (tenis) minge din dreapta, lovită din rever sau dată în diagonală, care trece rapid pe lângă adversarul venit la fileu. (< engl. passing-shot) Vezi definitia »
EHOLÓT s.n. v. ecolot. Vezi definitia »
POT1 s. n. vas de pământ, porțelan sau metal de uz casnic; oală. (< fr. pot) Vezi definitia »
POT, poturi, s. n. Sumă rezultată din mizele strânse într-un tur al unui joc de cărți. – Din fr. pot. Vezi definitia »
PIVÓT, (1, 2, 3) pivoturi, s. n., (4) pivoți, s. m. 1. S. n. (Tehn.) Fus de formă cilindrică, tronconică, conică etc., care se rotește ori alunecă într-un lagăr la care sarcina acționează în direcția axului. 2. S. n. Rădăcină principală, verticală, îngroșată a unor plante ca morcovul, sfecla etc. 3. S. n. Fig. Element, punct de sprijin esențial care asigură desfășurarea unei activități sau a unui proces. 4. S. m. Spec. (Mil.) Militarul în raport cu care se execută mișcarea unei formații. ♦ (Sport) Jucător cu atribuții bine precizate, care acționează ca vârf de atac, la unele jocuri cu mingea. – Din fr. pivot. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z