Definita cuvantului cabală
CABÁLĂ s. f. 1. doctrină teozofică iudaică, care, recurgând la o interpretare mistică a Vechiului Testament, și la practici oculte, pretindea a comunica cu spiritele. 2. (fig.) uneltire, intrigă; conspirație. (< fr. cabale, germ. Kabale)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cabală
GLAZÚRĂ, glazuri, s. f. 1. Strat subțire de zahăr ars, de ciocolată, de șerbet etc. cu care se acoperă unele prăjituri, bomboane, fructe etc., pentru a le da un gust și un aspect mai plăcut. ♦ Strat subțire și transparent cu care se acoperă orezul, unele paste făinoase etc., pentru a le da un aspect mai frumos și pentru a nu se lipi la fiert sau la prăjit. 2. Email, smalț pentru produse ceramice. – Din germ. Glasur. Vezi definitia »
púlcă s.f. (reg.) femeie leneșă. Vezi definitia »
CELOLẤNĂ, celolâne, s. f. Fibră textilă artificială obținută din vâscoză, întrebuințată în industria textilă ca înlocuitor al lânii. – Din celo[fibră] + lână. Vezi definitia »
sleiálă, sleiéli, s.f. (înv.) 1. (despre grăsimi animale) îngroșare cu aspect specific și gust neplăcut; sleitură. 2. (fig.; despre mijloace materiale) consumare integrală, secătuire. Vezi definitia »
mándră (mándre), s. f. – (Dobr.) Îngrăditură de nuiele sau de șipci de-a curmezișul unei ape. – Mr. mandră „gard”. Ngr. μάντρα „gard”, cf. tc., bg., sb. mandra, sp. mandria (Corominas, III, 221). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z