Definita cuvantului convenționalitate
CONVENȚIONALITÁTE s. f. Convenționalism. [Pr.: -ți-o-] – Convențional + suf. -itate.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu convenționalitate
este un cuvant sensibilçand te numesti smecher esti un om realizat care are tot c isi doreste,are facuta o imagine buna cu un caracter tareși se conpleteaza cu un proverb„stapanestete ca sa poti stapani pe alti”. Vezi definitia »
UNANIMITÁTE s. f. Acord total de idei, de opinii, de sufragii; totalitate de persoane. ◊ Loc. adv. În (sau cu) unanimitate = cu aprobarea tuturor, fără ca nimeni să aibă altă părere, altă atitudine. – Din fr. unanimité, lat. unanimitas, -atis. Vezi definitia »
SUPERFICIALITÁTE s.f. Însușirea a ceea ce este superficial; lipsă de adâncime, de profunzime. ♦ (Concr.) Lucru superficial. [Pron. -ci-a-. / cf. fr. superficialité]. Vezi definitia »
ineluctabilitáte (livr.) (i-ne- / in-e-) s. f., g.-d. art. ineluctabilitắții Vezi definitia »
SURDITÁTE, surdități, s. f. 1. Infirmitate congenitală sau dobândită, care constă în imposibilitatea (totală sau parțială) de a percepe sunetele; surzenie. ◊ Surditate psihică = imposibilitate de a recunoaște și a distinge cu simțul auzului sursa sonoră. Surditate verbală = boală caracterizată prin neînțelegerea sensurilor cuvintelor pe care le aude cineva. 2. Calitate a unei consoane de a fi rostită fără participarea coardelor vocale. – Din fr. surdité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z