Definita cuvantului cadrare
CADRÁRE s. f. acțiune de a cadra. ◊ (inform.) operație de poziționare a ordinelor zecimale ale unui număr în memoria calculatorului electronic, pentru calcule. (< cadra)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cadrare
PASTEURIZÁRE s.f. Acțiunea de a pasteuriza și rezultatul ei. [< pasteuriza]. Vezi definitia »
BUTONÁRE s. f. 1. acțiunea de a butona; butonaj. 2. procedeu de apretare a țesăturilor de lână, prin care fibrele sunt aglomerate sub formă de bobițe pe una dintre suprafețe, pentru un anumit aspect. (< butona) Vezi definitia »
RAPSODIÉRE s.f. (Rar) Acțiunea de a rapsodia și rezultatul ei. [Pron. -di-e-. / < rapsodia]. Vezi definitia »
FILTRÁRE, filtrări, s. f. Acțiunea de a (se) filtra; filtraj. – V. filtra. Vezi definitia »
MÂNCÁRE, (2,3) mâncări, s. f. 1. Acțiunea de a mânca și rezultatul ei. ◊ Poftă de mâncare = apetit. De mâncare sau de-ale mâncării = hrană, alimente. ◊ Loc. adj. De mâncare = comestibil. 2. (Abstract) Prânz; cină, masă. 3. (Concr.) Ceea ce se mănâncă; hrană, aliment. ◊ Expr. A strica mâncarea degeaba = a trăi degeaba, fără a fi de vreun folos, a nu fi bun de nimic. A o duce într-o mâncare și într-o băutură = a petrece, a chefui întruna. ♦ Fel de bucate. ◊ Expr. Asta-i altă mâncare (de pește) = asta e cu totul altceva. A fi tot o mâncare de pește = a fi același lucru, a fi totuna. ♦ Fig. (Fam. și depr.) Soi, fel. [Pl. și: (3) mâncăruri] – V. mânca. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z