Definita cuvantului caduceu
CADUCÉU s. n. sceptru încolăcit de doi șerpi, semn distinctiv al zeului Hermes (Mercur), simbolizând pacea și comerțul. (< lat. caduceus, fr. caducée)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu caduceu
PORTMONÉU, portmonee, s. n. Obiect de piele, de pânză etc. în care se țin de obicei banii mărunți. – V. portofel. – Din fr. porte-monnaie. Vezi definitia »
TURNÉU, turnee, s. n. Deplasare pe care o face un artist sau un ansamblu artistic în mai multe localități (sau țări), spre a da o serie de reprezentanții; deplasare pe care o face un sportiv sau o echipă sportivă în diverse localități (sau țări), pentru a susține o serie de meciuri, de întâlniri. ♦ Călătorie oficială pe care o face o personalitate (politică) în diverse localități (sau țări), după un program dinainte stabilit. – Din fr. tournée. Vezi definitia »
haldéu (-ále), s. m. – Păgîn. – Var. haldău. De la caldeo, prin intermediul ngr. χαλδαïος (Iordan, BF, IV, 179). Vezi definitia »
POMACÉU, -ÉE I. adj. referitor la mere; de culoarea verde a merelor. II. s. f. pl. subfamilie de arbori și arbuști fructiferi din familia rozaceelor: mărul, părul etc. (< fr. pomacé/es/) Vezi definitia »
BAIÉU s. n. bandaj al roții unei biciclete de curse conținând în anvelopă o cameră subțire de cauciuc. (după fr. boyau) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z