Definita cuvantului carbonata
CARBONATÁ vb. tr. a supune operației de carbonatare. (< fr. carbonater)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu carbonata
ALIMENTÁ vb. I. tr., refl. a (se) hrăni, a (se) nutri (cu alimente). II. tr. 1. a aproviziona cu ceva necesar traiului. 2. a furniza cele necesare pentru funcționarea unui motor, a unei mașini etc. (< fr. alimenter, lat. alimentare) Vezi definitia »
MĂRITÁ, mărít, vb.I 1. Refl. (Despre femei) A se căsători. ♦ Tranz. A da o fată în căsătorie. ◊ Compus: (Bot.) mărită-mă-mamă = ruji galbene. 2. Tranz. (Fam.) A vinde cu un preț derizoriu un lucru nefolositor sau de proastă calitate, a se descotorosi de ceva. – Lat. maritare. Vezi definitia »
TEHNOREDACTÁ vb. tr. a pregăti din punct de vedere tehnic și grafic un manuscris pentru tipar. (< tehno- + redacta) Vezi definitia »
ARGINTÁ, argintez, vb. I. Tranz. A acoperi un obiect cu un strat subțire de argint. ♦ Fig. A face să aibă strălucirea argintului. [Var.: (înv.) argintí vb. IV] – Din argint. Vezi definitia »
FOSFATÁ vb. I. tr. 1. A îngrășa cu fosfați terenurile de cultură. 2. A adăuga fosfat de calciu în mustul de struguri pentru a activa fermentația și a mări procentul de alcool în vin. 3. A acoperi piesele de oțel sau de fontă cu un strat protector, anticorosiv, de fosfat cristalin. [< fr. phosphater]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z