Definita cuvantului cartogramă
CARTOGRÁMĂ s. f. reprezentare grafică pe o hartă a unor mărimi, date statistice etc., repartizate teritorial. (< fr. cartogramme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cartogramă
TÂROMEÁLĂ, târomeli, s. f. (Reg.) Faptul de a târomi; lene, moleșeală, lâncezeală. Vezi definitia »
CONTRATREÁPTĂ s. f. suprafață verticală care formează partea din față a unei trepte, la o scară. (< contra1- + treaptă) Vezi definitia »
BIÉLĂ, biele, s. f. Organ de mașină în formă de bară articulată, care transformă mișcarea rectilinie în mișcare de rotație și invers. [Pr.: bi-e-] – Din fr. bielle. Vezi definitia »
LEUCOPOIÉZĂ s. f. (Biol.) Proces de formare și de maturație a leucocitelor. [Pr.: le-u-co-po-ie-] – Din fr. leucopoïèse. Vezi definitia »
PÍLĂ s. f. 1. dispozitiv din doi electrozi introduși într-un electrolit, care transformă energia dezvoltată de un agent chimic în energie electrică. ♦ ~ atomică = reactor nuclear; ~ electrochimică = pilă de curent continuu. 2. (fam.) protecție, sprijin dat cuiva de o persoană influentă; (p. ext.) persoana însăși. ♦ a avea ĕ = a se bucura de protecția cuiva. 3. picior intermediar între culeele unui pod, din zidărie, beton sau metal. (< fr. pile) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z