Definita cuvantului casetă
CASÉTĂ s. f. 1. cutie (mică) în care se păstrează bani, obiecte prețioase etc. 2. cutie pentru închiderea și protejarea unor dispozitive sau mecanisme, pentru păstrarea unor piese etc. ◊ cutie etanșă de diferite forme în care se țin clișee, pelicule fotosensibile etc. 3. cutie de material plastic conținând o bandă magnetică, într-un casetofon. 4. fiecare dintre compartimentele adâncite, de formă regulată, care decorează un plafon sau intradosul unei bolți; caseton; cheson (5). 5. text tipărit încadrat într-un chenar. 6. ~ tehnică = notă a editurii sau a tipografiei asupra apariției unei publicații. 7. partea metalică a unei proteze dentare. (< fr., engl. cassette, it. cassetta)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu casetă
SOCIODRÁMĂ s. f. improvizație dramatică dată de membrii unui grup social, ca metodă de investigație sociometrică și de psihoterapie. (< fr. sociodrame, engl. sociodrama) Vezi definitia »
GHIDRÓPĂ, ghidrope, s. f. Frânghie legată de nacela unui balon și lăsată să se târască pe sol pentru a menține balonul la o anumită înălțime constantă. – Din fr. guiderope. Vezi definitia »
moară galbenă / roșie expr. (intl.) ceas de aur. Vezi definitia »
ANTECÁLĂ s.f. Parte a calei unei nave care se găsește sub nivelul mării. [< it. antecala]. Vezi definitia »
tíglă s.f. (reg.) miez cleios din pâine; slănină; pământ cleios. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z