Definita cuvantului centenar
CENTENÁR I. s. n. împlinirea a o sută de ani de la un eveniment însemnat; aniversare a acestui eveniment. II. adj., s. m. f. (om) de o sută de ani. (< lat. centenarius, fr. centenaire)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu centenar
TUBÁR, -Ă adj. 1. referitor la trompele lui Eustache. 2. (despre un suflu, în auscultație, în unele boli de plămâni) care pare a ieși dintr-un tub rigid. (< fr. tubaire) Vezi definitia »
salár (= salariu) s. n., pl. salárii Vezi definitia »
OBRĂZÁR, obrăzare, s. n. 1. Plasă deasă de sârmă sau sac de pânză cu care stuparul își acoperă fața pentru a o acoperi de înțepăturile albinelor. 2. Mască metalică cu care se acoperă fața pentru a o proteja în unele sporturi (lupte, sabie, floretă etc.). 3. (Reg.) Țesătură albă, subțire și rară, cu care se acoperă fața (uneori și trupul) mortului. 4. (Pop.) Mască. – Obraz + suf. -ar. Vezi definitia »
BUGETÁR, -Ă adj. referitor la buget, din (de) buget. ♦ instituție ~ă = instituție ale cărei venituri se varsă integral în buget; exercițiu ~ = perioadă de executare a bugetului statului. (< fr. budgétaire) Vezi definitia »
BHILAINAGAR (BHILAI), oraș în E Indiei centrale (Madhya Pradesh), la E de Nagpur; 490,2 mii loc. (1981, cu suburbiile). Mare combinat siderurgic în centrul unui bazin de huilă, mangan, și min. de fier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z