Definita cuvantului cerebrastenie
CEREBRASTENÍE s. f. sindrom neurastenic datorat traumatismelor craniene și cerebrale; astenie nervoasă. (< fr. cérébrasthénie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cerebrastenie
CRIOGENIE s.f. Producere artificială a frigului, realizare a temperaturilor joase, după unii cercetători de -150ºC, iar după alții mai joase decât punctul de fierbere al oxigenului (-183ºC) [Pr.: cri-o-] – Din fr. cryogénie Vezi definitia »
protogamíe, protogamíi, s.f. (înv.) căsătorie între un bărbat și o femeie care nu au mai contractat înainte o altă căsătorie. Vezi definitia »
MALARIOTERAPÍE, malarioterapii, s. f. Metodă de tratament care constă în inocularea parazitului malariei în vederea obținerii de temperaturi ridicate la bolnav; paludoterapie. [Pr.: -ri-o-] – Din fr. malariothérapie. Vezi definitia »
preamândríe, preamândríi, s.f. (înv.) putere de înțelegere profundă, înțelepciune deosebită; faptă, vorbă, manifestare plină de înțelepciune. Vezi definitia »
IPOHONDRÍE s.f. Teamă exagerată de a nu contracta o boală; obsesie, idee fixă a cuiva care crede că suferă de o boală. [Var. ipocondrie s.f. / < fr. hypocondrie, cf. gr. hypochondria]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z