Definita cuvantului circumboreal
CIRCUMBOREÁL, -Ă adj. din regiunile temperate și reci ale emisferei nordice. (< fr. circumboréal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu circumboreal
MONOCAMERÁL, -Ă, monocamerali, -e, adj. (Despre sistemul politic și legislativ din unele state) Cu o singură cameră (III) – Din fr. monocamérale. Vezi definitia »
ORÁL, -Ă adj. 1. Transmis prin viu grai, verbal; din gură în gură. ♦ (și s.n.; despre examene, probe) Care se face verbal; care caracterizează limba vorbită, vorbirea. ♦ Stil oral = manieră de exprimare scrisă care imită exprimarea prin viu grai. 2. Sunet oral = sunet la pronunțarea căruia aerul trece numai prin gură. 3. Care se administrează pe cale bucală. [< fr. oral, it. orale, cf. lat. os, oris – gură]. Vezi definitia »
HEMOROIDÁL, -Ă adj. Referitor la hemoroizi. [Pron. -ro-i-. / < fr. hémoroïdal]. Vezi definitia »
BATÁL2, batale, s. n. Groapă de depozitare a țițeiului, a noroiului rezultat prin săpare sau a diverselor reziduuri de fabricație din industria petrolului. – Et. nec. Vezi definitia »
PONTIFICÁL, -Ă, pontificali, -e, adj. Care ține de pontif sau de autoritatea unui pontif, privitor la pontif; spec. care ține de papă sau de autoritatea lui, privitor la papă, papal. – Din fr. pontifical, lat. pontificalis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z