Definita cuvantului cohlee
COHLÉE s. f. organ al urechii interne dintr-un canal membranos răsucit în spirală. (< fr. cochlée)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cohlee
SPERMATORÉE, spermatoree, s. f. (Med.) Eliminare de spermă prin uretră în afara actului sexual. – Din fr. spermatorrhée. Vezi definitia »
GRAMINÉE s. f. pl. familie de plante fanerogame angiosperme cu inflorescență în formă de spic și cu tulpina păioasă. (< fr. graminées) Vezi definitia »
ETOPÉE s.f. (Liv.) Descriere, înfățișare a moravurilor și a sentimentelor oamenilor. ♦ Figură de compoziție constând în zugrăvirea caracterului sau structurii psihice a unui personaj prin scrisori ori printr-o cuvântare, adesea fictive. ♦ Figură de stil constând în personificarea unor lucruri. [Pron. -pe-e, var. etopoezie s.f. / < fr. éthopée, lat. ethopoeia, gr. ethopoiia]. Vezi definitia »
CILINDRÉE s. f. 1. Volumul cilindrului unei mașini de forță cu piston, cuprins între cele două poziții opuse ale pistonului. 2. Cantitate de gaze introdusă în cilindrul unui motor cu ardere internă în timpul cursei de admisiune. – Din fr. cylindrée. Vezi definitia »
CALEA LACTEE, brîu luminos care se vede noaptea de la un capăt la celălalt al boltei cerești. Este format din miliarde de stele ale galaxiei noastre, care nu pot fi distinse cu ochiul liber. Cunoscută și sub denumirea de Calea Laptelui, Calea sau Drumul Robilor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z