Definita cuvantului calealactee
CALEA LACTEE, brîu luminos care se vede noaptea de la un capăt la celălalt al boltei cerești. Este format din miliarde de stele ale galaxiei noastre, care nu pot fi distinse cu ochiul liber. Cunoscută și sub denumirea de Calea Laptelui, Calea sau Drumul Robilor.

Sursa: DE
Cuvinte ce rimeaza cu calealactee
ANDRÉE, Salomon Auguste (1854-1897), inginer și explorator polar suedez. În 1882, a întreprins o călătorie în Arh. Spitsbergen, iar în 1897 efectuează prima încercare de survol cu balonul a Polului Nord, în cursul căruia membrii expediției și-au pierdut viața. Vezi definitia »
echappée (cuv. fr. scăpată, ieșită) în armonia muzicală, notă străină de acord, care urmează diatonic unei note reale, realizând legătura cu acordul următor printr-un salt, fie că face parte sau nu din acel acord. E. se consideră uneori și ca o broderie din care a fost eliminată nota de întoarcere. (Dicționar de termeni muzicali, coordonator științific Zeno Vancea, redactor Gheorghe Firca; Editura Științifică și enciclopedică, București-1984, pag. 153). Vezi definitia »
DIOSCOREACÉE s.f.pl. Familie de plante monocotiledonate înrudite cu amarilidaceele; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. dioscoréacées]. Vezi definitia »
ALMÉE s. f. Dansatoare egipteană care își însoțește dansul cu cântece (improvizate). – Fr. almée. Vezi definitia »
ONAGRACÉE s.f.pl. (Bot.) Familie de plante dicotiledonate dialipetale, având ca tip onagrul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / fr. onogracées]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z