Definita cuvantului coincide
COINCÍDE vb. intr. 1. a se întâmpla, a se produce în același timp. 2. a fi identic, a se potrivi; a corespunde întocmai. ◊ (despre linii, figuri) a se suprapune perfect. (< fr. coïncide, lat. coincidere)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu coincide
IMÍDE s. f. pl. combinații organice ciclice în care se substituie oxigenul cu radicalul bivalent = NH. (< fr. imides) Vezi definitia »
DRAGONÁDE s.f.pl. Nume dat prigoanelor instituite împotriva protestanților din Franța sub Ludovic al XVI-lea. [< fr. dragonnades]. Vezi definitia »
LEPORÍDE s.n.pl. (Zool.) Familie de mamifere rozătoare, având ca tip iepurele; (la sg.) animal din această familie. [< fr. léporidés, cf. lat. lepus – iepure, gr. eidos – aspect]. Vezi definitia »
De o fiinta. Cel de o fiinta cu Tatal. ( despre Iisus Hristos ) Vezi definitia »
PĂTRÚNDE, pătrúnd, vb. III. 1. Tranz. și intranz. A trece prin..., a străbate, a străpunge, a răzbate, a penetra; a perfora, a găuri. ♦ (Despre sunete, zgomote etc.) A ajunge până la a se propaga prin spațiu, a se face auzit. ♦ Tranz. A privi cu atenție; a scruta. 2. Intranz. A izbuti să ajungă, să intre, să străbată undeva; a se infiltra. ♦ Tranz. A umple; a îmbiba. 3. Tranz. A pune stăpânire, a cuprinde, a domina. ♦ Refl. A se lăsa sau a fi cuprins, copleșit, dominat. ♦ Fig. A mișca adânc; a emoționa, a impresiona; a tulbura. 4. Tranz. Fig. A izbuti să cunoască, să afle, să înțeleagă; a afla; a înțelege, a pricepe; a intui. ♦ Refl. A cunoaște, a afla; p. ext. a se convinge. – Lat. pertundere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z