Definita cuvantului competență
COMPETÉNȚĂ s. f. 1. capacitate a cuiva de a se pronunța asupra unei probleme, de a face ceva. 2. aptitudine, calitate a unei autorități, a unui funcționar de a exercita anumite atribuții. ♦ a fi de ă cuiva = a intra în atribuțiile cuiva; a-și declina ~ a = a se declara fără autoritate, fără pregătirea necesară sau legală pentru a soluționa un litigiu. 3. știința lingvistică implicită, interiorizată de subiecții vorbitori ai unei limbi. 4. particularitate a unui agent morfogenetic de a deplasa elementele unei roci. 5. (biol.) capacitate a celulelor de a reacționa la semnale de dezvoltare. (< fr. compétence, lat. competentia)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu competență
CONTRACÚRBĂ, contracurbe, s. f. Curbă a unei șosele sau a unei linii de cale ferată, care urmează imediat după o altă curbă situată în același plan, dar cu concavitatea în sens contrar. – Din fr. contre-courbe. Vezi definitia »
rișcáș(ă), s.m. (f.) (reg.) 1. orez. 2. fiertură de orez; pilaf. 3. mălai, păsat. Vezi definitia »
MICROFÍZICĂ s.f. Capitol al fizicii care se ocupă de particulele elementare; fizică atomică. [Gen. -cii. / < fr. microphysique]. Vezi definitia »
LESPEGIOÁRĂ s. f. v. lespejoară. Vezi definitia »
JUNCÁNCĂ, juncance, s. f. (Rar) Juncană. – Juncan + suf. -că. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z