Definita cuvantului comuneros
COMUNÉROS s. m. pl. 1. denumire a orașelor libere din Castilia, care s-au răsculat împotriva absolutismului regal în 1520. 2. curent de stânga din revoluția spaniolă din 1820-1823, care reprezenta interesele burgheziei mici și mijlocii. (< sp. comuneros)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu comuneros
COPIÓS, -OÁSĂ adj. bogat, abundent; îndestulat. (< fr. copieux, lat. copiosus) Vezi definitia »
TETÁNOS s.n. Boală infecțioasă provocată de un bacil care se găsește în pământ și care se manifestă prin contracția permanentă și dureroasă a mușchilor. [< fr. tétanos, cf. lat., gr. tetanos]. Vezi definitia »
PIȘCĂCIÓS, -OÁSĂ, pișcăcioși, -oase, adj. (Despre mâncăruri și băuturi) Care pișcă (5), care înțeapă la limbă; iute, picant. – Pișca + suf. -ăcios. Vezi definitia »
SERÓS, -OÁSĂ adj. 1. De natura serului sau a serozității. 2. (Despre țesuturi) Care conține, care secretă o serozitate. ♦ Membrană seroasă (și s.f. ) = membrană care căptușește unele organe, constituită din două foi subțiri între care se găsește o serozitate; membrană care protejează articulațiile osoase. [< fr. séreux]. Vezi definitia »
BURTÓS, -OÁSĂ, burtoși, -oase, adj. 1. (Adesea substantivat) Care are burtă mare. 2. (Despre un vas, p. ext. despre alte obiecte) Bombat, pântecos. – Din burtă + suf. -os. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z