Definita cuvantului congestiona
CONGESTIONÁ vb. tr., refl. a produce, a avea congestie. ◊ a (se) aprinde, a (se) înroși la față. (< fr. congestionner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu congestiona
ASANÁ, asanez, vb. I. Tranz. A înlătura surplusul de ape dintr-o regiune (cu scopuri economice, de salubritate sau estetice) prin lucrări hidrotehnice executate pe spații întinse; a reda agriculturii, prin îndiguire, o parte din lunca inundabilă a unui râu; a curăța, a face salubru un lac, o baltă etc. – După fr. assainir. Vezi definitia »
ACȚIONÁ, acționez, vb. I. 1. Intranz. A întreprinde o acțiune, o faptă etc. ◊ Expr. (Tranz.) A acționa (pe cineva) în justiție (sau în judecată) = a intenta un proces, a da în judecată. ♦ A exercita o influență asupra cuiva sau a ceva; a avea efect. 2. Tranz. (Mec.) A pune în mișcare, a face să funcționeze. ♦ A realiza prin comenzi un anumit regim de funcționare a unui sistem tehnic. [Pr.: -ți-o] – Din fr. actionner. Vezi definitia »
ORDONÁ vb. tr. 1. a da un ordin, a porunci, a dispune, a comanda. 2. a orândui, a aranja, a rândui. ◊ (mat.) a introduce o relație de ordine pentru elementele unei mulțimi. (< fr. ordonner) Vezi definitia »
tachiná (-néz, -át), vb. – A necăji pe cineva în glumă. Fr. taquiner. Vezi definitia »
ANGRENÁ vb. I. tr. 1. A face să intre dinții unei roți între cei ai altei roți pentru a o antrena în mișcarea ei. 2. (Fig.) A face pe cineva să intre într-o acțiune; a începe, a se angaja la un drum. [< fr. engrener]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z