Definita cuvantului conimetrie
CONIMETRÍE s. f. determinare a cantității de praf din atmosferă. (< fr. conimétrie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu conimetrie
OBLÁȚIE s. f. jertfă adusă unei divinități; ofrandă. (< fr. oblation, lat. oblatio) Vezi definitia »
INCHIZÍȚIE s. f. instituție ecleziastică cu prerogative judiciare și penale, vestită prin sentințele sale de o mare cruzime, instituită de biserica romano-catolică pentru lupta împotriva ereticilor. ◊ (fig.) anchetă arbitrară, severă. (< fr. inquisition, lat. inquisitio) Vezi definitia »
COLAPSOTERAPÍE s.f. (Med.) Turtire chirurgicală a unui plămân pentru a grăbi cicatrizarea leziunilor prin punerea lui în repaus. [Gen. -iei. / < fr. collapsothérapie, cf. lat. collapsus – cădere, gr. therapeia – tratamernt]. Vezi definitia »
SIMETRÍE, simetrii, s. f. 1. Proprietate a unui ansamblu spațial de a fi alcătuit din elemente reciproc corespondente și de a prezenta, pe această bază, anumite regularități; proporționalitate, concordanță, armonie între părțile unui tot, între elementele unui ansamblu etc.; distribuție egală, regulată, armonioasă a părților unui tot, a elementelor unui ansamblu; corespondență exactă (ca formă, poziție etc.) între părțile (opuse ale) unui tot. 2. Spec. Proprietate a două puncte aparținând aceleiași figuri geometrice sau la două figuri diferite de a fi așezate la aceeași distanță de un plan, de o dreaptă sau de un punct; proprietate corespunzătoare a două figuri geometrice; proprietate a două figuri geometrice de a se suprapune exact. – Din lat. symmetria, fr. symétrie. Vezi definitia »
BAZÍDIE s. f. organ special la bazidiomicete pe care se formează sporii. (< germ. Basidie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z