Definita cuvantului conservatorism
CONSERVATORÍSM s. n. atitudine de susținere a vechilor forme ale vieții politice, economice și culturale; conservatism. ◊ doctrină politică modernă care pledează pentru apărarea ordinii tradiționale. (< conservator + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu conservatorism
ANTIMILITARÍSM s.n. Mișcare internațională de masă îndreptată împotriva politicii militariste și războaielor. [Cf. fr. antimilitarisme]. Vezi definitia »
POPORANÍSM s.n. Curent social-politic de la sfârșitul sec. XIX și începutul sec. XX care considera masa țărănească drept elementul de bază al dezvoltării sociale. ♦ Curent literar care înfățișa cu precădere țărănimea. [< poporan + -ism, după rus. narodnicestvo]. Vezi definitia »
ROMANTÍSM s.n. 1. Mișcare literară și artistică, apărută în Europa la sfârșitul sec. XVIII și începutul sec. XIX ca o reacție împotriva clasicismului, caracterizată prin suprimarea regulilor formale, prin introducerea notelor de lirism, de sensibilitate și de imaginație și prin zugrăvirea figurilor excepționale. ♦ Ansamblu de aspecte proprii curentului romantic; înclinare spre visare, spre melancolie; romanțiozitate. 2. Romantism filozofic = denumire dată teoriilor care pun accent pe intuiție ca metodă de cunoaștere, pe libertatea și spontaneitatea de gândire și de faptă, precum și pe pasiuni și interese în morală, ca o reacție contra filozofiei clasice, raționale. [< fr. romantisme]. Vezi definitia »
ULTRALIBERALÍSM s. n. Liberalism exagerat. – Ultraliberal + suf. -ism. Vezi definitia »
DICROÍSM s.n. Proprietate pe care o au anumite substanțe de a oferi colorații diferite după circumstanțele în care se face observarea. [Pron. -cro-ism. / < fr. dichroïsme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z