Definita cuvantului cornișon
CORNIȘÓN s. m. varietate de castraveți, mici și tari. (< fr. cornichon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cornișon
TELSÓN, telsoane, s. n. 1. Ultimul segment abdominal la raci, care formează, împreună cu apendicele segmentului anterior, înotătoarea codală. 2. Segmentul terminal al cozii scorpionilor, care poartă acul veninos. – Din fr. telson. Vezi definitia »
DONJÓN, donjoane, s. n. Turnul principal, cel mai bine fortificat al unui castel medieval. – Din fr. donjon. Vezi definitia »
OLIGOPSÓN s. n. piață cu un număr foarte redus de cumpărători față de numărul mare de vânzători. (< fr. oligopsone, engl. oligopsoni, germ. Oligopson) Vezi definitia »
TIRFÓN s. n. șurub de oțel cu filet triunghiular și capul jumătate rotund, continuat cu o prismă pătrată, care servește la fixarea șinelor de traverse. (< fr. tirefond) Vezi definitia »
TALIÓN s. n. pedeapsă, răzbunare în tratarea vinovatului în același chip în care a procedat și el cu victima. ◊ legea talionului = lege penală la unele popoare din vechime, potrivit căreia vinovatul era tratat în același chip în care a procedat cu victima sa. (< fr. talion) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z