Definita cuvantului coșenilă
COȘENÍLĂ s. f. insectă originară din Mexic, care trăiește pe cactuși și din care se extrage carminul. (< fr. cochenille)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu coșenilă
PIEPTĂNĂTÚRĂ, pieptănaturi, s. f. 1. Fel de aranjare a părului; coafură, frizură. 2. Operație manuală sau mecanică de trecere a fibrelor textile prin dinții unor piepteni pentru a înlătura impuritățile, a alege fibrele de cea mai bună calitate etc. ♦ (Concr.) Totalitatea deșeurilor eliminate la pieptănatul1 fibrelor textile. – Pieptăna + suf. -ătură. Vezi definitia »
TELEMORFÓZĂ s. f. (biol.) schimbare a formei unui organ(ism) sub influența unor stimuli care acționează de la distanță. (< fr. télémorphose) Vezi definitia »
BÁBIȚĂ2, babițe, s. f. (Pop.; mai ales la pl.) Diaree a sugacilor. – Din bg. babici. Vezi definitia »
TARÁBĂ, tarabe, s. f. 1. Un fel de masă pe care negustorii (ambulanți) își expun și își vând marfa la târguri, în piețe sau pe străzi. ◊ Loc. adj. (Depr.) De tarabă = de calitate proastă, p. ext. mahalagesc, trivial. 2. Tejghea (de cârciumă) la care stă negustorul. – Din tc. tarab. Vezi definitia »
BIOSFÉRĂ s.f. Înveliș al Pământului în care se defășoară viața. [< fr. biosphère, cf. gr. bios – viață, sphaira – sferă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z