Definita cuvantului meridional
MERIDIONÁL, -Ă, meridionali, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care se află în partea de sud sau este originar de acolo; sudic. ♦ Care este propriu, specific țărilor sau popoarelor din sud. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unei țări, provincii etc. sudice sau este originară de acolo. [Pr.: -di-o-] – Din lat. meridionalis, fr. méridional.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu meridional
CARACAL, oraș în jud. Olt, în C. Romanaților; 40.691 loc. (1991). Nod feroviar. Fabrici de mobilă, de tricotaje, de anvelope, de conserve din legume și fructe, produse zaharoase și de brînzeturi; uzină de vagoane de cale ferată. Morărit și panificație; reparații de mașini și de utilaje agricole. Menționat documentar în 1538, declarat oraș în 1598. Casa lui Iancu Jianu (sec. 18, refăcută în 1958). Biserică domnească (sec. 16), ctitorie a lui Mihai Viteazul. Clădirea teatrului (1896) în stil gotic tîrziu. Muzeu de istorie și artă. Vezi definitia »
URETERÁL adj. Referitor la uretere; al ureterelor. [< fr. urétéral]. Vezi definitia »
FICȚIONÁL, -Ă adj. bazat pe ficțiune. (< engl. fictional) Vezi definitia »
PREDIÁL, -Ă adj. Care este în legătură cu o moștenire. [Pron. -di-al. / < fr. prédial, cf. lat. praedium – moștenire]. Vezi definitia »
APICÁL, -Ă adj. 1. (anat.) situat în vârful unui organ. 2. (despre consoane) care se articulează cu vârful limbii apropiat de dinți, de alveole sau de bolta palatului. (< fr. apical) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z