Definita cuvantului meridional
MERIDIONÁL, -Ă, meridionali, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care se află în partea de sud sau este originar de acolo; sudic. ♦ Care este propriu, specific țărilor sau popoarelor din sud. 2. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a unei țări, provincii etc. sudice sau este originară de acolo. [Pr.: -di-o-] – Din lat. meridionalis, fr. méridional.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu meridional
ALUVIÁL, -Ă adj. produs de aluviuni. (< fr. alluvial) Vezi definitia »
DOGÁL, -Ă adj. Al dogelui, care aparține unui doge. [< it. dogale]. Vezi definitia »
PALATÁL, -Ă adj. 1. din regiunea palatului; palatin2. 2. consoană ~ă (și s. f.) = consoană care se pronunță prin apropierea sau atingerea părții de jos a limbii de palat. (< fr. palatal) Vezi definitia »
ZENITÁL, -Ă, zenitali, -e, adj. Care aparține zenitului, privitor la zenit. ◊ Distanță zenitală = coordonată orizontală egală cu unghiul complementar înălțimii unui astru deasupra orizontului. – Din fr. zénithal. Vezi definitia »
BANANAL (ILHA DO BANANAL), ins. fluviatilă în Brazilia centrală (Goias), între brațele Araguaia. Supr.: 25 mii km2 (cea mai mare ins. fluviatilă din lume). Lungime max.: 500 km; lățime max.: 56 km. Vegetație tropicală bogată (bananieri și palmieri babaçu) cu faună variată, inclusă în parcul național Araguaia. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z