Definita cuvantului criptie
CRIPTÍE s. f. (ant.) probă de inițiere cu care se încheia educația spartană. ◊ expediție nocturnă de asasinare în masă a iloților, care însoțea această probă. (< fr. cryptie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu criptie
FENOMENOLOGÍE s. f. 1. Curent în filozofie care își propune să studieze fenomenele conștiinței prin prisma orientării și a conținutului lor, făcând abstracție de omul real, de activitatea lui psihică concretă și de mediul social. 2.(La Hegel) Teorie filozofică în care se afirmă primatul conștiinței asupra existenței și se încearcă în mod rațional descrierea procesului dezvoltării conștiinței. 3. Studiu descriptiv al unui ansamblu de fenomene, așa cum se manifestă ele în timp și spațiu. – Din fr. phénoménologie. Vezi definitia »
ARMĂRÍE, armării, s. f. (Înv. și reg.) Depozit de arme. – Din armă + suf. -ărie. Vezi definitia »
XENOFILÍE s.f., art. xenofilía, g.-d. xenofilíi, art. xenofilíei; pl. xenofilíi Vezi definitia »
sârghíe, sârghíi, s.f. (reg.) 1. tarabă. 2. teasc alcătuit din două sau mai multe scânduri late, între care se pune pastrama la presat. Vezi definitia »
FARFURĂRÍE s. f. (Rar) Mulțime de farfurii; totalitatea farfuriilor (cuiva); p. ext. diverse obiecte de menaj din porțelan, faianță etc. – Farfurie + suf. -ărie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z