Definita cuvantului crisohedonism
CRISOHEDONÍSM s. n. curent de idei care susținea că omul poate rezolva orice problemă economică cu ajutorul aurului, idealul unei societăți sau țări fiind de a avea cât mai mult metal prețios. (< fr. chrysohédonisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu crisohedonism
DILETANTÍSM s. n. atitudine, manifestare de diletant; amatorism. ◊ (peior.) superficialitate. (< fr. dilettantisme) Vezi definitia »
GALVANOTACTÍSM s.n. Reacție a organismelor vii față de un curent electric continuu. [Cf. fr. galvanotactisme]. Vezi definitia »
SIONÍSM s. n. mișcare naționalistă, politică și religioasă, în rândurile burgheziei evreiești din țările europene, la sfârșitul sec. XIX, care urmărea întemeierea unui stat evreiesc autonom în Palestina. ◊ (p. ext.) concepție a acelora care sunt pentru menținerea și apărarea statului Israel. (< fr. sionisme) Vezi definitia »
HELIOTACTÍSM s. n. (Biol.) Heliotropism. [Pr.: -li-o-] – Din fr. héliotactisme. Vezi definitia »
LANCASTERIANÍSM s. n. sistem de a preda materiile de studiu cu ajutorul elevilor mai avansați, folosiți ca monitori în clasele mai mici. (< fr. lancastérianisme, engl. lancasterianism) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z