Definita cuvantului cromleh
CROMLÉH s. n. monument megalitic cu caracter sacru din epoca bronzului, dintr-un cerc de pietre brute înfipte, vertical, în pământ la intervale regulate. (< fr. cromlech)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cromleh
CROMLÉH, cromlehuri, s. n. Monument megalitic cu caracter sacru din epoca bronzului, alcătuit din mai multe pietre verticale dispuse în cerc, la distanțe egale, în jurul unei pietre mai mari. – Din fr. cromlech. Vezi definitia »
CEH, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Cehia. ◊ (s. f.) limbă din ramura apuseană a limbilor slave, vorbită de cehi. (< germ. tschechisch) Vezi definitia »
CEH, -Ă, cehi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Cehiei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Cehiei sau populației ei, privitor la Cehia sau la populația ei; cehesc. ♦ (Substantivat, f.) Limba vorbită de cehi (1), făcând parte din ramura apuseană a limbilor slave. – Din ceh. čech. Cf. sl. cĕhŭ. Vezi definitia »
ADA-KALEH, fostă ins. situată în albia Dunării, la 1 km aval de Orșova; lungime 1.750 m lățime: 500m. Din 1970 acoperită de apele lacului de acumulare de la Porțile de Fier. Punct strategic, a fost fortificată în timpul lui Iancu de Hunedoara, iar în 1717 Eugeniu de Savoia a construit aici o puternică cetate stelată. Spre sfîrșitul sec. 18 a fost amenajată pentru locuire civilă de către populația turcească. Monumentele mai importante (geamia, bazarele, Cetatea ș.a.) au fost transferate pe ostrovul Șimian din fața municipiului Drobeta Turnu-Severin. Vezi definitia »
ștreh, ștréhuri, s.n. (reg.) loc unde se încheie căpriorii la acoperișul unei case. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z