Definita cuvantului cumul
CÚMUL s. n. 1. deținere a mai multor funcții, atribuții etc. de către o singură persoană. 2. (gram.) deținere a mai multor valori sau funcții de către un cuvânt, o expresie. (< fr. cumul, lat. cumulus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cumul
SÉCUL s. m. v. secol. Vezi definitia »
FENÍCUL, feniculi, s. m. Plantă erbacee înaltă, cu frunze penate, cu flori mici, galbene, ale cărei semințe conțin un ulei eteric folosit în alimentație și farmacie (Foeniculum vulgare). – Din lat. Foeniculum [vulgare], numele științific al plantei. Vezi definitia »
fenomenul prin care doua monstre de culoare sunt percepute ca fiind identice atunci cand se foloseste o anumita sursa de lumina, dar care cu o alta sursa luminoasa, par diferite Vezi definitia »
Cuvantul Pacat provine din lb.greaca „hamartia”çare tradus in limba romana inseamna „ a da faliment”.Cuvantul poate fi utilizat cu sensul de a gresi un drumçu sensul de esec in ce priveste planulșperanta sau scopul cuiva.In NT termenul de Hamartia nu descrie o actiune definita a pacatuluițermenul descrie starea pacatului,din care provin fapte ale pacatului.Hamartia „pacatul” este „universal”(Rom.3:23;7:14;Gal.3:22;1Ioan1:8).Pacatul nu este ca si o boala pe care unii o contacteazași care pe unii ii ocoleste.Este ceva in care este implicata fiecare fiinta umana si de care s-a facut vinovat fiecare.Pacatul nu este doar o eruptie sporadica si episodica,el este starea universala a omului.Pacatul este o putere care il are pe om in mana lui.Exista in lume aceasta idee ca pacatul este doar exterior (ex: a da in cap,a fura,a ucide,a curvi etc.) si e legat doar de omul care o exteriorizeaza,dar exista pacatul care nu se vede si este in interiorul omului ( ex: a gandi rau despre cineva,a pofti,a preacurvi etc.)Toate pacatele duc spre moarte. Vezi definitia »
Orcicul mare de la căruța cu doi cai de capetele căruia se agață orcicurile cailor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z