Definita cuvantului curul
CURÚL, -Ă adj. scaun ~ = scaun de onoare, încrustat cu fildeș, pe care stăteau consulul și înalții magistrați romani; magistratură ~ă = magistratură care dădea dreptul la un scaun curul; edil ~ = magistrat din Roma care se ocupă cu construcțiile. (< lat. curulis, fr. curule)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu curul
Superiorul (starețul – cum se spune in limbajul folosit de Biserica Ortodoxa) unui Convent (manastiri) franciscan. Vezi definitia »
OPÉRCUL s. n. 1. membrană osoasă care acoperă și protejează branhiile la pești. 2. organ care închide scoica anumitor moluște. 3. strat subțire care închide celulele larvelor albinelor. 4. (bot.) căpăcel cu care se termină capsula la mușchi. (< fr. opercule, lat. operculum) Vezi definitia »
LOBÚL s.m. Lob mic. ♦ Subdiviziune a unui lob. [Pl. -li. / < fr. lobule, lat. lobulus]. Vezi definitia »
a-l mânca cojocul / spinarea expr. (glum.) a se purta într-un mod care trebuie sancționat (mai ales cu bătaia). Vezi definitia »
Islamismul este o religie bazata pe doctrina monoteista a supunerii in fata unui singur Dumnezeu si este gresit a se folosi termenul de mahomedanism, cu atat mai mult cu cat numele Profetului este Mohammed si nu Mahomed si nu el a fost cel care a intemeiat aceasta religie,primul care s-a supus doctrinei islamice a fost profetul Abraham .Legatura dintre Profetul Mohammed si Islam este aceea ca lui i s-a pogorat Quranul, Cartea Sfanta a musulmanilor. Cei care imbratisaza aceasta religie sau apartin prin nastere cultului islamic se numesc musulmani si nu mahomedani. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z